Què és l’eficiència energètica?

L’eficiència energètica és l’ús eficient de l’energia i és una pràctica que té com a objectiu reduir el consum d’energia.

La major transmissió tèrmica i el 40% de la pèrdua d’energia en un edifici es produeixen a través de les finestres i portes. Per tant, separar de manera efectiva l’ interior i l’exterior d’un habitatge amb unes finestres i portes aïllants,  és clau per aconseguir una eficaç eficiència energètica, un gran estalvi energètic i a més, una important contribució en la reducció d’emissions de CO2.

Un alt aïllament tèrmic fa disminuir a l’hivern els costos de calefacció i també actua a l’estiu com a protecció davant la calor . Hem de tenir en compte que al nostre país consumim gairebé energia tot l’any degut a la utilització dels aparells d’aire condicionat.

Hi ha tres factors bàsics per aconseguir la màxima protecció tèrmica i  eficiència energètica amb les finestres:
Les prestacions dels perfils, les propietats del vidre i la qualitat de la instal·lació.

PERFILS

El tipus de perfil i el sistema de la finestra determinen l’efecte sobre el consum energètic. En consequència, és molt important que el marc no sigui transmissor de la energia ja que a través d’ell aquesta energia es perd a l’ hivern i es guanya a l’estiu. També és indispensable que tingui un valor de transmitància U baix. Quant més baix sigui aquest valor més aïllant serà la finestra en conjunt amb el vidre. A Factoria Canabal disposem de perfileria amb un coeficient Uf de fins a 0,82W/m2K.

VIDRES

De la mateixa manera succeeix amb els vidres.  Els més eficients tèrmicament i amb coeficients U més baixos són els vidres de baixa emissivitat. Estan formats per 2 o 3 vidres separats per una càmera d’ aire amb gas argó al seu interior  i amb una capa de protecció tèrmica.

Hi ha diferents tipus en funció de l’ amplada de la càmera i del factor solar (g). Aquest ha de ser baix quan la vivenda està orientada a sur i entra molta calor de l’exterior.  S’anomenen vidres de control solar. Els nostres  tenen un valor Ug de fins a 0,6 W/m2K.

Un altre aspecte important és que disposem de varetes distancials tèrmiques. Milloren molt l’ aïllament en la zona lateral del vidre. Ajuden a disminuir possibles formacions  d’ aigua de condensació produïdes per grans variacions entre la temperatura diürna i la nocturna.

Superfície del vidre: freda

Finestres antigues amb doble vidre: Valor tèrmic de la finestra Uw: 2,9 W/m²K

Superfície del vidre: agradable

Finestres FINSTRAL amb vidre doble baix emissiu: Valor tèrmic de la finestra Uw: 1,2 W/m²K

Superfície del vidre: càlida

Finestres FINSTRAL amb triple vidre baix emissiu: Valor tèrmic de la finestra Uw: 0,82 W/m²K

MUNTATGE

Finalment, és fonamental un muntatge correcte per tal de no perdre els valors tèrmics que ens proporciona el conjunt de la finestra. Una connexió hermètica a l’obra és indispensable per garantir l’eficiència energètica. Només una instal·lació de qualitat provada garanteix una finestra perfecta. A Factoria Canabal disposem d’operaris propis i del Certificat de Muntatge que ens ha atorgat l’ Institut IFT de Rosenheim. Això significa que les nostres instal·lacions es realitzen d’acord amb les normatives i exigències europees. Màxima qualitat i professionalitat.

A Factoria Canabal amb els alts valors d‘ aïllament dels  marcs Finstral, els vidres de baixa emissivitat,  i el nostre sistema de muntatge certificat, garantim el màxim aïllament tèrmic en el conjunt de la finestra: fins a Uw 0,82W/m2K.
Amb les finestres amb doble vidre normal es perd, fins a 3 o 5 vegades, més energia que amb les finestres Finstral. Per exemple, en una casa unifamiliar amb 30 m2 de superfície de finestres, mitjançant el canvi de les finestres antigues amb doble vidre per unes finestres Finstral amb un vidre Valor S, la pèrdua tèrmica a través de les finestres es pot reduir en aproximadament 690 litres de gasoil de calefacció o un 40% en les despeses de gas i  electricitat.

QUALITAT DE VIDA EN DEFINITIVA!

El canvi de finestres amb nosaltres suposa una inversió molt rendible que s‘amortitzarà en molt poc temps i que garanteix:

  • Elevada eficiència energètica : reducció dels costos en calefacció i aire condicionat.
  • Màxim aïllament acústic: solucions contra el soroll millorant el descans i la salut.
  • Especial confort i benestar a la llar i en els entorns laborals.

This post is also available in: Castellà